Q: Met welke fiets kan ik langskomen voor een bikefitting?

A: We stellen racefietsen, gravelbikes, cyclocrossfietsen, mountainbikes en tijdritfietsen af op maat de fietser. Het bekomen resultaat is tevens gericht naar de specifieke toepassing van de fiets en de specifieke wensen van de fietser.

 

Q: Wat dien ik mee te brengen naar de Bikefitting?

A: Gelieve naast je fiets(en) ook je fietsshoenen en een fietsuitrusting  te voorzien. We vragen om je fiets netjes te kuisen voor deze gelegenheid :-)

 

Q: Wordt er gefietst tijdens een bikefitting?

A: De correcte fietshouding wordt bekomen door deze te meten en te optimaliseren tijdens het fietsen. Dit gebeurt op verschillende weerstanden om andere belastingen te simuleren. Er dient dus een hele tijd gefietst te worden.

 

Q: Hoe kan 5One - 51 Bikefitting helpen bij de aanschaf van een nieuwe fiets?

A: Bij een maatbepaling worden je lichaamseigenschappen in kaart gebracht en op basis daarvan bekomen we een fietsgeometrie en kadermaat. Deze kan direct worden getest en eventueel verbeterd op onze testfiets. Hiernaast krijg je informatie over het zadeltype, de stuurbreedte en trapaslengte zodat je en weloverwogen keuze kan maken.

 

Q: Krijg ik een rapport van de bikefititng toegestuurd?

A: Jazeker, binnen de week verzorgen we de documentatie van de bikefitting. Het rapport bevat je fietshouding, fietsafstelling en eventuele extra aanbevelingen die we besproken hebben tijdend de bikefitting. Kortom, een samenvatting van de volledoige bikefitting.

 

Q: Hoeveel kost de bikefitting en hoe kan ik betalen?

A: De 51 Dynamische bikefitting kost 190 euro, een maatbepaling kost 140 euro en het afstellen van enkel schoenplaatjes kost 60 euro. Je kan direct betalen, na de bikefitting, met de bancontact app of cash. Een tweede mogelijkheid is een betaling via overschrijving na ontvangst van je factuur. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Q: Ik heb een specifieke of gedetailleerde vraag

A: Gelieve ons te contacteren ajb, telefonisch, per mail of via het reactieformulier.

F.A.Q.
Bikefitting ?
FiftyOne Bikes ?

Q: Waar wordt de custom fiets geproduceerd?

A: FiftyOne Bikes is gevestigd in Dublin. Daar wordt je droomfiets met de hand gemaakt.

 

Q: Is elke afmontage mogelijk?

A: Jazeker en daar gaan we nog verder in want het frame wordt aangepast naar de schakelgroep die je wil monteren. Op deze manier zijn er geen overtollige boorgaten in het frame.

 

Q: Welke maten zijn er te verkrijgen in een FiftyOne Bike?

A: FiftyOne bikes werkt niet met standaard fietsmaten. Op basis van je bikefitting en bekomen fietshouding wordt jouw fiets opgebouwd. Het frame wordt dus speciefiek ontworpen naar jouw lichaam en fietsstijl.

 

Q: Hoe bekom je een mooi kleurenschema?

A: Sommige fietser weten heel goed hoe hun droomfiets er dient uit te zien, voor hen wordt de fiets gespoten volgens hun wensen. We beseffen echter dat een kleurschema persoonlijk is en dat het moeilijk is om een fiets te designen. Daarom hebben we een unieke werkwijze met gebruik van pinterest en persoonlijk foto's. Op basis hiervan gaan onze designers aan de slag met prachtige resultaten tot gevolg.

 

Q: Kan ik een FiftyOne Bike komen bezichtigen

A: Jazeker, 5One - 51 Bikefitting heeft een schitterend demomodel dat je kan komen bewonderen.