Nieuws

Op deze pagina vinden jullie nieuwtjes over de sportwereld en over 51 - 5one.  We wensen jullie alvast veel leesplezier en zijn benieuwd naar uw reacties.

10/03/2019: Klassieke voorseizoen (deel 1)

Als je aan 100 wielerliefhebbers vraagt wie de winnaar is van het eerste deel van het klassieke wielerseioen, zullen er bijna 100 geen wielrenner naar voren schuiven maar een ploeg. Deceuninck - Quickstep is tot nu alleenheerser binnen de klassieke eendagswedstrijden. Geen enkele zege is gestolen want zowel Stybar, Jungels, Sénéchal als Alaphilippe waren bij de sterksten van de dag, als ze al niet de sterksten waren. Wat een team, wat een succes, proficiat!

Toch ook een fantastisch resultaat van Wout Van Aert in de Strade Bianche. Dit bewijst dat de derde plaats van vorig jaar geen toeval is en dat Wout echt wel een topper is op de weg. Volgens mij kan hij, in navolging van Stybar, echt wel mooie successen halen op de weg. Of hij de weg op moet of dient te combineren met het veld wordt dan weer de volgende vraag zeker. Alleszins heb ik genoten van zijn wedstrijd in Italië. Een strade Bianche die echt wel een supermooie koers is. (Photo Nems via Het Nieuwsblad)

08/02/2019: Topper uit onze regio: Jasper Stuyven past zijn positie aan

Gisteren stond er een tof artikel over Jasper Stuyven in Het Nieuwsblad. De titel luidde: "De winterse make-over van de sprinter in Jasper Stuyven: het hoofd 18 cm lager, de winstkansen een pak hoger" Jasper heeft zijn positie aangepast om minder wind te pakken tijdens de sprint en efficiënter te kunnen fietsen. Hier bewijst Bikefitting zijn vele voordelen want niet enkel comfort en blessurepreventie maar ook efficiëntie op de fiets komen aan bod tijdens een bikefit sessie.

Behalve de aangepaste positie komt er uiteraard veel en hard werken te pas aan een succesvol wielerseizoen. We hameren steeds op coretraining en flexibiliteit en ik blijf er van overtuigd dat een sportieve fietspositie ook dergelijke training vraagt.

Jasper Stuyven trainde deze winter op de piste in Mallorca. Foto: Tomeu Canyellas

Jasper Stuyven
Wout Van Aert

27/03/2019: FiftyOne Bikes

51 Bikefitting is zeer fier om de samenwerking met FiftyOne Bikes aan te kondigen. FiftyOne bikes is al vele jaren specialist op het vlak van het bouwen van custom racefietsen uit carbon. De bouw van dergelijke frames start steeds vanuit een bikefitting zodat het frame perfect is afgestemd op de houding en wensen van de rijder. We kijken enorm uit naar de bouw van de verschillende projecten!

gallery/exibid_bespoked16-studio-1181